Trends - Paris SS 2014 by Alin Galatescu DAY 1Sezonul acesta, dupa multi ani, si  multe sezoane, nu am ajuns in orasul nostru de suflet, Paris. Nu am simtit vibe-ul orasului, nebunia din timpul fashion week-ului si nici frumusetea fashion show-urilor pariziene. Norocul nostru a fost ca prietenul Alin Galatescu a fost acolo si s-a intors cu cele mai hot noutati din sezonul SS2014. Enjoy it!

Evadand dintr-o Romanie cucerita de o iarna venita prematur am descoperit un Paris in care vara era inca regina. Urmau multe zile grele, zeci de show-uri, numeroase momente incantatoare, foarte multa alergatura si necunoscute cat cuprinde - ca in fiecare sezon. Sarbatoream deja, singur intr-un Paris dedicat cuplurilor, al 21-lea sezon consecutiv de show-uri de pret a porter la Paris. La ele mai adaug 3 sezoane la Milano si alte 3 sezoane la Londra ce au dublat, putin interesant, Parisul acelor ani. La Paris se decanteaza majoritatea trendurilor unui sezon, intre 60 si 80% dintre ele ”jucandu-se” in capitala de netagaduit a fashionului mondial.

Nu se putea incepe mai bine un nou sezon decat cu un tur al celor mai importante expozitii din Paris, culminand cu redeschiderea – dupa 6 ani de lucrari intense - a Muzeului Modei din Palais Galliera. Deschiderea oficiala a fost legatade cea mai importanta retrospectiva a marelui maestru Azedine Alaia parcurgand salile palatului si prelungirea expozitiei facutavis a vis in Palais de Tokyo, am descoperit naucitor de multe radacini tematice spirituale si mai ales de croiala ale marilor designeri ai sfarsitului de secol 20 si inceputului de secol 21. Dincolo de importanta si frumusetea expozitiei Alaia, impresionantul catalog realizat special pentru aceasta este una dintre cele mai bune lucrari despre moda aparuta in ultimii multi ani. Dincolo de dimensiunile maestrului, de homofobia lui emblematica, de arta lui in decoratiunile interioare, el ramane unul dintre pilonii fundamentali ai istoriei modei. Trebuie neaparat sa vizitati in lunile care urmeaza expozitia Alaia.

DAY 1, marti

Pentru mine sezonul a inceput marti la ora 11 in Beaux Arts cu un show Moon Young Hee. Designerul asiatic continuapasiunea pentru alb, transparente si nefinisari intalnite in colectiile de sezon de la Milano si New York. Personajele eterice imi aduceau aminte de Wihelmina Arz a inceputului de secol 21.


Cedric Charlier a reprezentat tinta mea principala pentru prima zi de prezentari. Dupa ce a incantat ca designer la Cacharel, noua colectie in nume propriu a adus si primele accente pariziene. Pe langa obsesivele alb, negru, feminin, masculin, slituri si decoltee ample, au aparut - pentru prima oara in sezonul primavara-vara 2014 - combinatiile bleumarin - negru, de dungi cu intense accente pop si inspiratiile japoneze. Cedric a mai punctat pe directia altor doua trenduri principale pentru noul sezon: destructurarile si materialele stralucitoare.Anthony Vaccarello - preferatul publicului cool parizian, fost castigator al premiului ANDAM - a dezamagit. Continuand obsesia lui pentru personaje sexy si expuneri cat mai exagerate ale corpului feminin, de astadatanu a adus nimic nou blocandu-se asupra unor bandaje folosite obsesiv, fuste in colturi si asimetrii gratuite - totul intr-o saracie absolutade culori si gaselnite.


Aganovich a inchis seara printr-o neasteptat de buna colectie - poate cea mai buna de cand prezinta la Paris. Cuplul de designeri a continuat experimentele de croaiala si personaje ce ii caracterizeaza de astadata intr-un mod foarte bine controlat, cu o eleganta aspra si o inspiratie profund asiatica. De remarcat fustele si pantalonii extrem de largi cu o talie inaltata.

15.10.13

No comments:

ShareThis