Trends - Paris SS 2014 by Alin Galatescu DAY2

Damir Doma a revenit in randul tinerilor designeri emblematici pentru Paris cu o colectie extrem de moderna, imceputa prinr-o sectiune aproape romantica, total alba, continuand cu tonuri de gri deschis si culminand cu interventii de culori intense, accente constructiviste si, in final, un negru total cu decupaje stelare, totul constituindu-se intr-un studiu elegant de asimetrii urbane si transformari indeite de trench-uri.


Guy Laroche a dovedit ca intrarea in epoca Marcel Marongiu a fost de bun augur, designerul optand pentru o colectie de inpiratie Gattaca, majoritar alb negru, foarte vandabila, urbana, simpladar modernain care se remarca volumetriile neobisnuite ale fustelor, camasile de inspiratie militara, imprimeurile tip ceramica, taliile mult inaltate si cutele ample ale bluzelor. Un look general fresh si foarte comercial. Ziua a fost incununatacu unul dintre cele mai bune show-uri ale sezonului de SS2014: Dries Van Noten. Acesta a amestecat pe Oscar Wilde, Jean Cocteau si Jimmy Hendrix cu spiritele libere ale Tamarei de Lempika si Loulou de la Falaise, finalul fiind unul de istorie, imensul perete din panouri imbracate in foitade aur, langa care au fost oprite fetele dupace evoluau pe podium, creand ocazia unor sute de fotografii ale publicului cu acestea. Muzica, ca de obicei atipicala Dries, a fost asigurata de un continuu solo de bas, live, iar vara in viziunea marelui designer belgian are multe accente intunecate, culori dense si o superba colectie de accesorii de natura etnica ce porneau de la veste si braie late si ajungeau la plicuri si genti gigant cu motive incantatoare. Dincolo de jocul masculin - feminin, stralucitor - stins, de astadata desginerul a facut un studiu asupra optiunilor plastice oferite de volane in cele mai neobisnuite formule. Superb!


Rochas a adus unul dintre momentele hilare ale Parisului, designerul acestuia - Marco Zanini - fiind trecut dupaaceastacolectie la conducerea casei Schiaparelli. Ultima viziune a acestuia a fost una obsedatade lameuri si brocarturi panala saturati, trecand dincolo de ironie spre absurd. Plictisitoare, ornamentata gratuit si aproape grotesca, colectia Rochas a fost un minus profund al Parisului. 

  
Gareth Pugh a continuat in stilul caracteristic colectiilor de primavaravara, simplificarea propunerilor si aducerea lor catre comercial. Cuvantul de ordine a fost, in mod surprinzator, nu gotic, arhitectural sau japonez ci ”romantic si glamour”. Surprizele absolute fiind date de palariile gluga, imense, din pene de strut fluturand, in culori intense si din rochiile pe bias din matase, cu trene lungi in stil Galliano. Pentru multi o evolutie, pentru iubitorii stilului consacrat un sacrificiu pe altarul comertului. 


 
Seara s-a sfarsit cu neasteptata reintoarcere in sistemul show-urilor de modaa brandului icon Undercover. Designerul Jun Takahashi optand pentru un personaj extrem futurist, amintind pe undeva de superbul Yves Saint Laurent facut de Stefano Pilatti. El amesteca accente sport cu materiale tehnologice, decupaje fluorescente cu mesaje sociale, accesorii spatiale cu iluminari atipice de logo-uri si metafore. Ne-a surprins pozitia radicala a designerului impotriva situatiei cainilor maidanezi din Romania manifestata clar in cadrul interviurilor si regasitasub formade aplicatii, accente fluorescente si iluminari in cadrul colectiei, sub sintagma DOGOD - si cainii sunt fiintele Domnului! Bravo, multumim Undercover!17.10.13

No comments:

ShareThis