Trends - Paris SS 2014 by Alin Galatescu DAY3

Ann Demeulemeester si-a continuat explorarea prin universului hippie-ului cult printr-o colectie monocroma, eleganta, accentele fiind puse pe palariile gigant care creau un aspect de Hollywood gotic, inedit si misterios. Am remarcat dresurile si bluzele romantice, transparente, cu accente tip tatuaj, briurile late, motivele regale din catifea decupata si culorile intense - rosu carmin, total atipice designerului belgian.
 
Balmain isi continua demonstratia despre nesfarsita sursa de inspiratie reprezentatade anii 80, fix intr-o perioada caracterizata de pasiunea pentru acesti ani, printr-o colectie putin mai ”linistita” decat de obicei cu multe imprimeuri britanice gigant, mult denim si piese sport, brodate intens. Impresia de lux obsesiv emana din fiecare produs. Stralucitoare, de un bling bling parizian deja simptomatic, purtabila si costisitoare ca de obicei. 


 
Nina Ricci a fost unul dintre shwo-urile ce a demonstrat ca romantismul stapanit cu eleganta, imaginatie si forta creativa, poate da in continuare rezultate extraordinare. Colectia s-a constituit intr-o fina experienta in culori deschise, asimetrii sofisticate, transparente senzuale, volane, franjuri si multa poezie. Incantator. 

Despre Rick Owens nu putem spune prea multe pentru ca ne-a livrat unul dintre cele mai hilare momente din istoria recenta a modei pariziene, prin suma de echipe afro-americane de dans, specifice unor fratii de colegiu, intitulate clar Washington Divas, Soul Steppers, The Momentums si The Zetas. 40 de dansatoare solide si cu constructii extrem atletice, strambandu-se fioros la public si creand o stare de surpriza ne-au tinut departe de analiza vestimentara. Ingropati in mirare si intrebari acestea au transformat show-ul intr-un performance fun si cam atat - considerat insa de multi genial. 


 
Lanvin a incheiat seara printr-o colectie la fel de neobisnuita, axata pe ”euro trash”, nostalgii asupra materialelor ”imposibile”, pasiunea pentru accesorii supradimensionate si tesaturi exclusiv stralucitoare. Incercand sa domoleasca maximalismul specific, Alber Elbaz a amestecat croielile sofisticate cu elemente sport, smoking, masculin, ajungand pana la minimal si uniforme de lucru. A rezultat o colectie ambigua, eterogena, neobisnuita, cu doar cateva piese in stilul maestrului. E un tranzit, un exercitiu sau o continuare a explorarii lumii pop prin prisma unui parizinianism profund?!


Alin Galatescu 

21.10.13

No comments:

ShareThis