Trends - Paris SS 2014 by Alin Galatescu DAY5

Haider Ackermann a deschis glorios ziua cu un show in care mai mult se cauta pe sine. Un amestec de Haider Ackermann de acum cateva veri cu accente punk, mici povesti romantice reprezentate de rochiile ample cu pliseuri, mult masculin look, materiale stralucitoare, transparente, smoking-uri si accente sport. Poezia show-ului s-a pastrat insa fara consistenta colectiei.
 
Viktor&Rolf au gasit solutia intre creativitate si comercial prin intrarea cu o colectie proprie in show-urile de haute couture - conceptualizand intens - ramanand cu un college look relativ interesant, cu multe asimetrii, decupaje, suprapuneri, pliseuri, blazonaje, imprimeuri graffiti si tonuri stinse, foarte comerciale, pentru saptamana de pret a porter. 

 
Acne Studios - venit ca invitat in cadrul saptamanii sezonul trecut - se pare ca vrea sa permanentizeze prezenta la Paris, poate tocmai de aceea a inceput show-ul cu imnul national al Suediei. Dincolo de caldura insuportabila din sala, solutiile tehnice relativ functionale si inceputul hilar, colectia nu s-a ridicat la standardele asteptate de la un brand ce incerca sa transforme denimul si materialele plastice in tinute conceptuale, incerca sa reinveteze uniforma jeans a secolului 21. Ce ne-a propus a fost simplist, doar pe alocuri inteligent, fara prea multe gaselnite si pe alocuri chiar plictisitor. Poate data viitoare. 

 
Veronique Leroy a fost o dezamagire absoluta dupa un show toamna / iarna foarte inspirat. Acum ne-a livrat o colectie modesta din toate punctele de vedere: alb, negru, bej si imprimeuri animaliere transformate. Suntem siguri ca se poate mult mai bine. 

 
Maiyet este un nume care incet incet tinde sa se impuna, viziune fresh a designerului, transparentele alaturi de controlul volumelor si al accentelor au facut din colectie una dintre cele surprinzator pozitive.

 
Jean Paul Gaultier continua linia reinterpretarilor personale printr-un excelent show ”spectacol de televiziune” gen ”Francezii au talent”, cu juriul conduse de Rossy de Palma si cu momente speciale de rock, punk, salsa, tango etc. Juriul publicului, asezat in jurul podiumului la o ”masa oficiala”  cuprindea de  la Catrine Deneuve la staruri de reality show-uri actuale, alaturi de cele mai importante nume ale criticii de moda de pe mapamond. A rezultat o colectie pusa in scena spumos, viu, cu umor si cu imens de mult talent pentru un desginer cu adevarat mare: Jean Paul Gaultier.      Alin Galtescu

24.10.13

No comments:

ShareThis